1.1. Методы химического контроля качества теплоносителя на ТЭС
Сроки проведения – с 25 января по 29 января, с 01 ноября по 05 ноября
№ |
Тақырып атауы |
Сағаттар |
||
Барлығы |
Лекциялар |
Практ. |
||
1 |
ЖЭС және қазандықтардың жылу схемалары. Қазандықтардың құрылымы. |
2 |
2 |
|
2 |
ЖЭС, қазандықтар және жылу желілерінің су-химиялық режимі (ВХР) бойынша нормативтік құжаттар. Ростехнадзордың нұсқаулықтар мен режим карталарын жасауға қойылатын талаптары. |
4 |
2 |
2 |
3 |
Барабанды, тура ағынды және су жылыту қазандықтарының су-химиялық режимдері. ВХР бұзылуына байланысты жабдықтың конвективті беттерінің зақымдануы. |
2 |
2 |
- |
4 |
ЖЭС пен қазандықтардағы химиялық бақылаудың көлемі мен міндеттері. ЖЭС химиялық бақылауды ұйымдастыру. |
2 |
2 |
- |
5 |
Қазандықтар мен жылу желілерін қоректендіру үшін суды дайындау әдістері. Талданатын номенклатуралардың ерекшелігін ескере отырып, ЖЭС-тегі су мен бу құрамының көрсеткіштерін бақылаудың химиялық және физика-химиялық әдістері. ЖЭС пен қазандықтардан су мен бу сынамаларын іріктеп алу жүйесі. |
4 |
2 |
2 |
6 |
ЖЭС пен қазандықтардағы су мен бу құрамының көрсеткіштерін бақылаудың жетекші әдістері: титриметрия, фото электрлік және визуалды колориметрия, потенциометрия, кондуктометрия. |
4 |
2 |
2 |
7 |
Жабдықтың ішкі бетіндегі шөгінділердің сипатын анықтау. Бу-су жолының шөгінділерін химиялық талдау. |
4 |
2 |
2 |
8 |
Қоректік судағы қоспаларды анықтау. Электр өткізгіштігін және рН анықтау. Қоректік суды нормативтік көрсеткіштерге жеткізу бойынша ұсыныстар. Су-химиялық режим құралдарымен жабдық элементтерінің коррозиялық-эрозиялық тозуын төмендету. |
4 |
2 |
2 |
9 |
Хим.бақылау. жылу энергетикалық жабдықтарды жуу және консервациялау. Жылу желісінің суын бақылау. Еріген газдарды талдау. |
4 |
2 |
2 |
10 |
ВХР үшін автоматты бақылау және мониторинг жүйелері. |
2 |
2 |
- |
11 |
Заманауи технологиялар, жабдықтар, химиялық реагенттер. қазандықтарды қоректендіру үшін су дайындау. |
2 |
2 |
- |
12 |
ЖЭС және қазандықтардың жылу схемалары. Қазандықтардың құрылымы. |
2 |
2 |
- |
|
БАРЛЫҒЫ |
36 |
24 |
12 |